+36 20 265 1701 info@kecskesrobi.hu

Viselhető gáz és riasztó

fegyverek

 

Az önvédelem és a személyi biztonság mindig is nagy jelentőséggel bírt az emberek gondolatában. Ebből a szempontból egyre népszerűbbek a viselésre is alkalmas fegyverek 

Miről szól a cikk?

ÖTÖLTŐK ÉS REVOLVEREK, KINEK MELYIK AJÁNLOTT?

Mindig fontos szem elött tartani az eltérő fegyvertípusok korlátait az önvédelem szempontjából.

Az önvédelem és a személyi biztonság mindig is nagy jelentőséggel bírt az emberek gondolatában. Ebből a szempontból egyre népszerűbbek az öntöltő fegyverekK-Az önvédelem és a személyi biztonság mindig is nagy jelentőséggel bírt az emberek gondolatában. Ebből a szempontból egyre népszerűbbek az öntöltő fegyverek, mint például a Walther P22. De vajon mi is teszi ezeket a fegyvereket ilyen vonzóvá, és ha kézbevételükig jutunk akkor mire is kell valójában figyelnünk.

Az öntöltő fegyverek számos előnnyel rendelkeznek a megnövekedett biztonságérzet mellet. Elsősorban ezek az eszközök nagyrészt vékony kialakításúak és kis súllyal rendelkeznek így ez lehetővé teszi az egyszerű és diszkrét viselésüket. Ezen felül a műanyag tokkal rendelkező pisztolyok még könnyebbek és kényelmesebb kezelést biztosítanak.

Az első és talán legfontosabb lépés mikor kezünk közé kerül egy ilyen eszköz, hogy annak ellenőrizzük töltetlenségét. Ezt a tár kivételével végezzük majd és megvizsgáljuk, hogy valójában üres-e. Ez a lépés prioritást élvez a fegyverkezelés során a személy és vagyonbiztonság érdekében.

Az öntöltő fegyverek tárkapacitása megszokottan nagyobb, mint más töltési rendszerrel felszerelteké. Ez lehetővé teszi, hogy a kapacitásuk 7-8-tól akár 14 db patronig terjedjenek. Ez a mennyiség függ a társzerkezet kialakításától. Az elsütési rendszert két fajta módban tudjuk használni, single-, vagy double action (egyszeres vagy kétszeres elsütés) módban. Az egyszeres elsütés egy nagyon finom mozzanatot tesz lehetővé. ellenkező esetben a double action módban felhúzzuk a kakast és majd így tudjuk elsütni a fegyvert. Ennek akkor lehet jelentősége a van egy besült lőszerünk és azt megkísérjük újból sütni.

A témához kapcsolódóan a másik népszerű maroklőfegyver a revolver(-ek). Ezek a gáz- riasztó fegyverek a meglehetősen egyszerű működésükről és a megbízhatóbb kezelhetőségüknek köszönhetően váltak híressé. Ezeknél a típusoknál úgyszintén lehetőség van mind a kettő fajta elsütési módszer alkalmazására. Míg a single action egy precízebb lövést segít elő addig a double action sokkal inkább a gyorsabb kezelést hivatott szolgálni.

Végül de nem utolsó sorban érdemes szót ejtenünk a gáz-, és gumilövedékes, illetve a mózeális fegyverekről. Ezeket a típusokat kimondottan az otthon védelmére, kis hatótávolságra és pontos célzásra tervezték. EZEK KÖZÜL KIZÁRÓLAG A GÁZ- RIASZTÓK viselhetők közterületen, a múzeálisak nem! 

Mindig fontos szem elött tartani az eltérő fegyvertípusok korlátait az önvédelem szempontjából. Mindig ügyeljünk a maximális biztonságra és az adott érvényes törvények betartására, ha egy ilyen fegyvert viselünk, tartunk vagy éppen használunk. Az önvédelem egy nagyon fontos dolog de ennek ellenére mindig megfontoltan és felelőségteljesen kell döntenünk ezeknek a használatáról..

Ez a blogcikk röviden összefoglalja az öntöltő fegyverek, revolverek és gumilövedékes fegyverek fontos jellemzőit és alkalmazását, miközben hangsúlyozza az önvédelem és a felelősségteljes fegyverkezelés fontosságát. Ha további információra vagy részletre van szükséged, ne habozz megkérdezni!

 

 

A jártasság, hozzáértés csak hosszas gyakorlattal szerezhető meg

A tapasztalat a legjobb tanár

A gyakorlatot az ember gyakorlás közben szerzi meg

MARADJUNK KAPCSOLATBAN!

Hogy megkaphasd a legújabb információkat iratkozz fel hírlevelemre!

SOPRON KÖRNYÉKÉN SZEMÉLYESEN TUDUNK SEGÍTENI,

HÍVJ MINKET!

+ 36 20 265 1701

Telephely

9400 Sopron Vitnyédy u. 3.

Ügyfélszolgálat

H-P: 10.00-16.00

Email

info@kecskesrobi.hu